Välkommen

välkommen till min värld bland småbarn, arbetsliv, sånger, drömmar och framtid




tisdag 15 februari 2011

Bbbrrrr

20 minus var det på Bärnstensvägen en dag som denna mitt i Februari. Det tyckte vi var för kallt för att ge oss i väg till dagis och annat. Det blev en inne dag till ingens besvikelse, könt. Det finns en del saker att roa sig med när vintern biter och man vill vara inne....så som lek med alla saker, städa, bada, fika, äta, se på tv. Jag hinner se lite på Malou på förmiddagarna så man får en liten gnutta vuxenvärld.

Jo i tidningen så skrivs det mycket om "fattiga barn", alltså i Sverige. Barn vars föräldrar har en inkomst under en vis summa, antar jag. De föräldrarna har alltså inte råd till stora utsvävningar i form av resor och annat på lov. Därför så vill man inte att när barnen sedan återvänder till skolan att de ska skriva en uppsats om lovet tex. Nu till frågan....är det något nytt att det finns orättvisor i samhället? Att du och din granne har olika ekonomiska förutsättningar? Men varför förutsätter man att det barn som har föräldrar med pengar och kan göra resor och annat har det bättre? Vem har roligast lov egentligen? Det låter som att idag så ska man ta barnen jorden runt för att dom ska ha roligt. Men självklart måste det vara jobbigt om man måste säga nej till sitt barn " näe du kan inte följa med dina kompisar och bowla eller bio". Men jag tror ju att alla barn som får kärlek mår bra och det kostar tamme tusan ingenting!! Eller som Vide brukar sjunga "önska kostar ingenting".

Igår var Vides kompis Viggo här och lekte medans papporna tränade fotboll. Det blev full rulle hela tiden. Lilje tyckte Viggo var väldigt spännande.....det var itne ömsesidigt;) Till sist kryp Viggo upp i mitt knä och ville jag skulle läsa en bok sen ville han ha saft i ett blixten glas. Vide skrek som en tok när han var tvungen att åka hem sen störta han ner i sängen och somna på två röda.

Vide visar Lilje hur bilen fungerar.

Lek i vardagsrummet.
Idag har farfar fått kommit hem från en månads vistelse på sjukhus efter att han ramlat hemma. Hoppas nu bara att allt är ordnat hemma hos honom med larm och annat. Morfar är i Italien och köper maskiner och tittar på Zlatan så han kan inte passa honom. Imorgon ska Lillebror vara med från start mot Sirius har jag hört ryckte om, roligt för han:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar